Graag ontmoeten
we u in ons kerkje,
tijdens één van de
activiteiten

Activiteiten

header2

Tien geboden voor het milieu

Steeds meer mensen zien in dat de manier waarop we met de Aarde omgaan niet langer kan en zijn op zoek naar andere, nieuwe wegen. “Als wij ons innerlijk verbonden voelen met alles wat bestaat zullen soberheid en zorg spontaan ontstaan.” schrijft paus Franciscus in Laudato Si’. Het besef dat alles met alles samenhangt is van cruciaal belang om daadwerkelijk tot een duurzame levensstijl te komen. De tien geboden voor het milieu zijn een soort wegwijzers die, uitgaande van een Bijbels wereldbeeld, hier richting aan kunnen geven. Marjolein Tiemens zal met voorbeelden laten zien hoe deze leidende principes ons kunnen inspireren en hoe we ze concreet kunt maken in onze dagelijkse keuzes, vanuit het motto Groen Geloven is Duurzaam Doen, vanuit het hart.

Personalia: Marjolein Tiemens-Hulscher heeft plantenveredeling in Wageningen gestudeerd en heeft 25 jaar onderzoek gedaan voor zowel de gangbare als de biologische landbouw. Nu geeft ze, onder de naam Groen Geloven, cursussen, lezingen en workshops op het gebied van geloof en duurzaamheid.

Kosten: Richtbedrag € 5,=

Zondag 27 januari van 10:30 tot 11:30 uur

Vrijzinnig Lunteren werkt samen met andere Vrijzinnigen in de regio Zuid-Veluwe-Vallei: Bennekom, Veenendaal, Rhenen, Renkum, Wageningen. Voor hun activiteiten zie onderstaande links:

Search