Graag ontmoeten
we u in ons kerkje,
tijdens één van de
activiteiten

Activiteiten

header2

De kern van ... het enneagram, 'een landkaart van onze persoonlijkheid'

Enneagram: een boeiende reis naar jezelf, de ander en de Bron waar je vandaan komt. Dit cirkelmodel biedt een framewerk van 9 punten en verschillende lijnen waarmee we onze persoonlijkheid beter kunnen gaan verstaan en uitdagen.

Het helpt onze zelfkennis te vergroten en de verschillen tussen mensen beter te duiden. We weten dat ieder mens anders denkt, voelt en handelt; het enneagram helpt ons te verstaan HOE anders dat is. Dit leidt tot meer begrip, effectievere communicatie en een milder verstaan van onszelf en anderen.

Tijdens deze workshop gaan we iets van deze verschillen ervaren en neem ik u mee op een boeiende tocht door enneagramland.

Wat is het enneagram? Op welke manier kunnen wij onszelf gaan herkennen? Hoe werkt dit model door in de persoonlijke ontwikkeling en wat voegt het toe naast andere zinvolle modellen? Hoe zit het met die negen cijfers (de negen typen), worden we in een hokje geplaatst en vastgezet? En wat wordt er verstaan onder de spirituele dimensie?

Kortom: het enneagram is een zeer gelaagd, dynamisch en leerzaam model. Het nodigt ons uit om juist onze diepste motivatie van handelen, denken en voelen te doorgronden zodat we de overtuigingen en de drijfveren erachter opnieuw kunnen heroverwegen en bijsturen. Deze bewustwording is nodig voor een opstap naar de spirituele dimensie van het model.

Personalia Josien van Iersel: "Opgeleid aan ‘the institute of spiritual leadership’ in Chicago (1996) en gecertificeerd enneagramtrainer. Naast mijn eigen bureau ‘ZENNEAGRAM’ ben ik freelance trainer bij het opleidingsinstituut ‘Enneagram Nederland’. Vanaf 1997 gebruik ik het Enneagram in mijn werk en leven. Mijn motto is: “leven is bewegen”, het enneagram ondersteunt me hierbij."

 

Tijd: 20.00 – 22.00 uur

Kosten: € 55,= voor de drie avonden

Opgave: info@vrijzinniglunteren.nl

Woensdag 13 februari van 20:00 tot 22:00 uur

Vrijzinnig Lunteren werkt samen met andere Vrijzinnigen in de regio Zuid-West Veluwe Vallei: Ede, Bennekom, Veenendaal, Rhenen, Renkum, Wageningen. Voor hun activiteiten zie onderstaande links:

Search