Graag ontmoeten
we u in ons kerkje,
tijdens één van de
activiteiten

Activiteiten

header2

Muzikale lezing van Wouter Verhage

Passiemuziek door alle tijden heen. Tijdens de passietijd stromen ieder jaar opnieuw de concertzalen en kerken weer vol voor de Mattheüs en Johannes Passion van Bach. Prachtige muziek natuurlijk, maar toch is er nog een hele grote hoeveelheid muziek geschreven voor de passietijd, die zelden wordt uitgevoerd. In een wervelende lezing neemt Wouter Verhage u mee op reis door de geschiedenis van de passiemuziek. Totaal verschillende passionen, stabat maters, lamentaties en nog vele andere muzikale vormen die bedoeld zijn voor de 40-dagen periode. Laat u inspireren om nieuwe pareltjes en juweeltjes uit de muziekgeschiedenis te leren kennen die naast het werk van Bach het verdienen om te worden gehoord !

Personalia: Wouter Verhage studeerde Docent Muziek, Koordirectie en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Wouter zingt bij diverse gespecialiseerde ensembles als Het Nederlands Kamerkoor, De Nederlandse Bachvereniging, Cappella Amsterdam, het Laurens Collegium Rotterdam en Kamerkoor Ars Musica. Wouter is vast dirigent bij het Monteverdi Kamerkoor Utrecht, het St. Joris Kamerkoor en het Haags Matrozenkoor, een jongenskoor bestaande uit ongeveer 70 jongens.

Tijd:  10.30 - 11.30 uur

Kosten: richtbedrag €5,-

Zondag 03 maart van 10:30 tot 11:30 uur

Vrijzinnig Lunteren werkt samen met andere Vrijzinnigen in de regio Zuid-West Veluwe Vallei: Ede, Bennekom, Veenendaal, Rhenen, Renkum, Wageningen. Voor hun activiteiten zie onderstaande links:

Search