Graag ontmoeten
we u in ons kerkje,
tijdens één van de
activiteiten

Activiteiten

header2

Interculturele ontmoetingen

“Interculturele Wandeling door de Wijk “op 7 juli 2019
De Interculturele werkgroep van Vrijzinnig Lunteren organiseert weer een ontmoeting op zondagochtend 7 juli a.s. van 10.30 tot 12.00 uur.
Dit keer gaan we in Ede naar de omgeving, waar veel nieuwkomers wonen. Bij nieuwkomers blijkt altijd weer het verlangen te bestaan om de Nederlandse cultuur beter te leren kennen en begrijpen. Omgekeerd is er bij veel van onze kerkgangers ook behoefte aan dergelijke ontmoetingen, die voor beide kanten een verrijking betekenen. Op 7 juli is daar weer gelegenheid voor.
De Doe-Leer-Plaats aan de van der Hagenstraat 5 in Ede is het startpunt van een wandeling van 3 kwartier in de wijk. We verkennen als groep de buurt , en gaan daarbij in koppels van steeds iemand van ons kerkje en een nieuwkomer, al wandelend in gesprek over de vraag: Wat betekent: ”je thuis voelen?” Daarna rusten we uit in de Doe-Leer-Plek , met Koffie& Koek, en delen in woord en beeld de ervaringen die we onderweg hebben opgedaan.
Om organisatorische redenen is het prettig om te weten hoeveel mensen van ons kerkje van plan zijn om te komen. Ook is het fijn te vernemen of je mensen in je auto kan meenemen , of dat je wilt meerijden. Opgave bij Jan Dirk (remeker@remeker.nl) of bij Marieke (vanes.evamaria@gmail.com)

Zondag 07 juli van 10:30 tot 12:00 uur

Vrijzinnig Lunteren werkt samen met andere Vrijzinnigen in de regio Zuid-Veluwe-Vallei: Bennekom, Veenendaal, Rhenen, Renkum, Wageningen. Voor hun activiteiten zie onderstaande links:

Search