Graag ontmoeten
we u in ons kerkje,
tijdens één van de
activiteiten

Activiteiten

header2

Interculturele ontmoetingen

Ook dit jaar gaan we verder met het vormgeven van ons verlangen om een bijdrage te leveren aan het verbinden van mensen uit verschillende culturen. Het afgelopen seizoen is er een enthousiaste werkgroep gevormd van mensen van ons kerkje, iemand van vluchtelingenwerk en mensen die een moslim achtergrond hebben en veel contact hebben met vluchtelingen. (Alleen al bij het maken van plannen voor de 3 zondagochtend- ontmoetingen van afgelopen seizoen, was er sprake van mooie interculturele samenwerking...) Er waren 2 bijeenkomsten met uitwisseling van muziek, zang, verhalen en lekkere hapjes van hier en daar, waarbij het vooral ging om het persoonlijk ontmoeten, elkaar leren kennen van mens tot mens, onder het motto: “Bekend maakt bemind”. Ook zijn we te gast geweest bij de pluktuin Tres Jolie van “onze” Theresia, Juliette en Emile.
We maken steeds een plan, gebaseerd op de ervaringen van de bijeenkomst ervoor. Naast de ingeplande zondagochtenden worden er wellicht ook andere activiteiten ontwikkeld. Elk plan zal steeds tijdig bekendgemaakt worden via de mail en de website. Nodig zo mogelijk zelf ook iemand van een andere culturele achtergrond uit om mee te gaan!
Kosten: Richtbedrag € 5,=

Zondag 07 juli van 10:30 tot 12:00 uur

Vrijzinnig Lunteren werkt samen met andere Vrijzinnigen in de regio Zuid-West Veluwe Vallei: Ede, Bennekom, Veenendaal, Rhenen, Renkum, Wageningen. Voor hun activiteiten zie onderstaande links:

Search