Graag ontmoeten
we u in ons kerkje,
tijdens één van de
activiteiten

Activiteiten

header2

Rond De Tafel, met Harm Knoop, thema 'Alles is van alles'

Alles is van alles, dat behoeft enige toelichting.
In verschillende disciplines wordt een stem gehoord die beweert dat niet alleen alles met alles verbonden is (dat wil ook zeggen: allen met allen), maar dat ook alles in het heelal (mooi woord in dit verband) uit dezelfde stof is opgebouwd: van alles wat we als materie zien, bezield en onbezield, tot en met de leegte, de nietsheid in het universum.
Waar ze dat al heel lang weten, is in de mystiek door alle tijden en op alle plaatsen op aarde: alles is van alles. Dat is niet alleen een aardige slogan (dat ook), maar vooral een alles ondermijnend inzicht en programma. Ondermijnend omdat de basis van ons denken en leven afbrokkelt: de scheiding van mijn en dijn in onze wereld, zoals: ‘deze aarde is van ons’ i.p.v. ‘wij zijn van deze aarde’ (die eerste houdt het niet heel lang meer). En vraagt om iets wat we nog niet (goed) geleerd hebben, het ervaren van de vereniging van de tegengestelden. Dat polariteiten oplossen en ruimte maken voor conjunctie (samenstaan/samengaan) i.p.v. oppositie.
Gelardeerd door een voedzame prachtige maaltijd gaan we met dit alles omvattende thema aan de slag.

Dit is de derde avond van een serie van drie, om met elkaar te eten en te praten rond een thema. Harm Knoop, die ook geregeld bij ons voorgaat en o.a. in april onze Paasdiensten zal voorgaan, leidt deze gespreksavonden.
Maximaal kunnen 12 mensen deelnemen per avond.
Leden/begunstigers en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

De avond begint om 17.30 uur en eindigt rond de klok van 22 uur.
Maximaal kunnen 12 mensen deelnemen per avond.

De kosten zijn €25 per persoon per avond. Het deelname bedrag kan in een anonieme envelop ter plekke gedoneerd worden. Als het deelname bedrag van €25 een beletsel zou zijn om de avonden bij te wonen dan is een lager bedrag in de envelop ook oké.

Vooraf aanmelden via info@vrijzinniglunteren.nl.

Informatie: r.j.holwerda@planet.nl of 06-12496854 (Sea) of 06-83371137 (Renze)

Plaats: Renze en Sea Holwerda, Churchillstraat 53, Barneveld 

Donderdag 09 mei van 17:30 tot 22:00 uur

Vrijzinnig Lunteren werkt samen met andere Vrijzinnigen in de regio Zuid-West Veluwe Vallei: Ede, Bennekom, Veenendaal, Rhenen, Renkum, Wageningen. Voor hun activiteiten zie onderstaande links:

Search