Graag ontmoeten
we u in ons kerkje,
tijdens één van de
activiteiten

Activiteiten

header2

Interculturele ontmoetingen

Vanuit ons verlangen om een bijdrage te leveren aan het verbinden van mensen uit verschillende culturen, organiseren we deze ontmoeting, met als thema ‘Welke muziek raakt je?’. We vertellen aan elkaar wat een bepaald muziekstuk of lied voor je betekent, en laten daar (iets) van horen. Welke muziek is belangrijk voor je of vind je prettig om naar te luisteren, nu, of is dat in een bepaalde periode geweest? Wat wil je daarvan laten horen? Dat kan door een opname daarvan mee te nemen, die we dan laten horen. Het is natuurlijk ook leuk als er “live” gespeeld of gezongen gaat worden. Zo beleven we dat samen en kunnen er daarna ook met elkaar over in gesprek gaan. Zo luisteren we niet alleen samen naar muziek, maar leven ook mee met de verhalen uit het hart; levenservaringen van dichtbij en ver weg. Het is weer een nieuwe kans voor Nederlanders en nieuwkomers om elkaar beter te leren kennen.
Het programma wordt bepaald door degenen die zich hiervoor opgeven. Graag horen we wie hier belangstelling voor hebben en iets willen laten horen of zelf willen spelen of zingen. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen als luisteraar te komen. Ook dan is het wel fijn om te weten hoeveel mensen er ongeveer zullen komen. Opgave bij Jan Dirk vd Voort (remeker@remeker.nl) of Marieke van Es(vanes.evamaria@gmail.com)

Vorig seizoen hebben er 3 ontmoetingen plaatsgevonden: 28 oktober in het kerkje (‘Van Baklava Tot Stroopwafel’), op zondagmiddag 27 januari op boerderij ‘De Groote Voort’ (‘Van Kaas tot Köfte’) en op zondagochtend 7 juli in Ede is er een ‘Wandeling door de Wijk’ georganiseerd onder het motto: Wat betekent: ‘je thuis voelen’?

Zondag 27 oktober van 10:30 tot 12:00 uur

Vrijzinnig Lunteren werkt samen met andere Vrijzinnigen in de regio Zuid-Veluwe-Vallei: Bennekom, Veenendaal, Rhenen, Renkum, Wageningen. Voor hun activiteiten zie onderstaande links:

Search