Graag ontmoeten
we u in ons kerkje,
tijdens één van de
activiteiten

Activiteiten

header2

Meditatieve bijeenkomst met Prof. Peter Nissen

Er zijn weinig lijdensteksten, die zo vaak op muziek zijn gezet als het Stabat Mater. Behalve het beroemde Stabat Mater van Pergolesi zijn er nog ruim tweehonderd andere composities op deze tekst. Het dertiende-eeuwse gedicht beschrijft de pijn van een moeder, die haar kind ziet lijden. Het wil ons meenemen in dit mee-lijden en bedient zich daarbij van de beeldtaal van de mystiek.

Het Stabat Mater staat centraal in de muziekdienst van 29 maart 2020. Peter Nissen neemt ons mee langs toonzettingen van het gedicht uit verschillende tijden en stijlen. Ook de tekst van het gedicht zelf krijgt aandacht.

Met ingang van september 2015 is Peter Nissen gedurende anderhalve dag per week predikant van de remonstrantse gemeente van Oosterbeek. Hij combineert het predikantschap met zijn hoogleraarschap Spiritualiteitsstudies (0,7 fte) aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Op de landelijke site van de remonstranten verscheen toen een kort interview met de nieuwe predikant, die door de benoeming een jongensdroom in vervulling zag gaan: https://www.remonstranten.nl/blog/remonstranten/jongensdroom-komt-uit/.

cropped Logo small 2Collecte: ‘Eco Bus America’
www.ecobusamerica.com
Het project 'Eco Bus America' zet zich in voor educatie op het gebied van milieuproblemen, waarbij de focus vooral ligt op de problemen die veroorzaakt worden door het overmatig gebruik van plastic in onze huidige maatschappij. Het doel van dit project is bewustzijn hierover creëren onder de mensen en ze laten zien dat wij zélf in ons dagelijks leven héél véél tegen milieuproblemen kunnen doen. Ik probeer mensen op verschillende manieren te inspireren, namelijk door middel van het geven van presentaties en workshops, het tonen van films en het maken van muziek. Dit project start vanaf 2020 in Zuid-Amerika en gaat langs op scholen, evenementen, bedrijven en nog vele andere plekken en zal in totaal een paar jaren duren.

Zondag 29 maart van 10:30 tot 11:30 uur

Vrijzinnig Lunteren werkt samen met andere Vrijzinnigen in de regio Zuid-Veluwe-Vallei: Bennekom, Veenendaal, Rhenen, Renkum, Wageningen. Voor hun activiteiten zie onderstaande links:

Search