Graag ontmoeten
we u in ons kerkje,
tijdens één van de
activiteiten

Activiteiten

header2

Viering met Esseldien Wennink

Personalia: Esseldien Wennink is vanaf september 2019 voorganger bij Vrijzinnig Lunteren.
Zij heeft theologie gestudeerd in Amsterdam en Bilthoven en een lesbevoegdheid godsdienst/levensbeschouwing gehaald in Ede.
"Ik voel me aangesproken door het vrijzinnige gedachtegoed, omdat het mensen op het gebied van levensvragen vrijheid en ruimte biedt om hun eigen antwoorden
te vinden. We cirkelen rond een vermoeden waarover geen zekerheid verkregen kan worden.
Vrijzinnigheid houdt daarmee in dat je erkent dat mensen op hele verschillende manieren in het leven kunnen staan.
Als voorganger heb ik dus geen pasklare antwoorden te bieden."

 

 

10394774 664060147053463 7438120791219981358 nCollecte: ‘No Yellow Beans Day’ (NYBD) zet zich al 10 jaar in voor Birmese vluchtelingen.
In 2009 deed ik ( Marieke van Wijk) vrijwilligerswerk in één van de vluchtelingenkampen aan de grens Thailand/ Birma en werd geraakt door de nood daar. Begonnen als initiatief om de eenzijdige voeding van schoolkinderen in het kamp aan te vullen, is NYBD in 10 jaar uitgegroeid tot een kleinschalige privéorganisatie, die voor de kampbewoners een groot verschil maakt.
Wat doen wij zoal: voor €5,- heeft een kind in het kamp een maand lang een goede maaltijd, schoolspullen en verzorgingsproducten. NYBD zorgt voor de kleine extra’s, zoals een feestmaal, Karen New Year, sporttoernooien, etc. Ook steunen we een medisch project, dat artsen opleidt in Thailand. www.no-yellow-beans-day.nl

Zondag 10 mei van 10:30 tot 11:30 uur

Vrijzinnig Lunteren werkt samen met andere Vrijzinnigen in de regio Zuid-Veluwe-Vallei: Bennekom, Veenendaal, Rhenen, Renkum, Wageningen. Voor hun activiteiten zie onderstaande links:

Search