Graag ontmoeten
we u in ons kerkje,
tijdens één van de
activiteiten

Activiteiten

header2

Viering met Marieke de Vries-Hofman

Personalia: Marieke de Vries-Hofman (1960).

Vanaf eind jaren 90 ben ik lid van het Venster in Veenendaal. Vanuit mijn verbondenheid met het vrijzinnig gedachtengoed heb ik gestudeerd aan de OVP in Bilthoven en deze met succes afgerond. Ik ervaar het als een verrijking om voor te gaan in vrijzinnige vieringen in de regio en waar nodig mensen pastoraal te begeleiden, een eindje op hun levensweg mee te mogen lopen.
Wat erg bij me past, is verbinding. Voor mij is religie verbinding, steeds opnieuw verbinden, met jezelf, met de ander, met het Andere. Het is bij mij een verlangen naar kunnen en mogen verbinden. Dat is mijn kern, verbonden met mezelf en met iets dat zich niet noemen laat. Dat kan me steeds opnieuw verwonderen. Iets van die verwondering hoop ik te kunnen delen in de vieringen en de contacten met anderen.

Ik ben getrouwd met Wietse en onze vier kinderen zijn uitgevlogen.
Na enkele jaren in het Maatschappelijk Werk gewerkt te hebben ben ik in het onderwijs terecht gekomen. Daar heb ik de laatste jaren als leidinggevende gewerkt. Onlangs ben ik begonnen als teamcoach bij de thuiszorg van een grote zorginstelling.

 

10394774 664060147053463 7438120791219981358 n

Collecte: ‘No Yellow Beans Day’ (NYBD) zet zich al 10 jaar in voor Birmese vluchtelingen.
In 2009 deed ik ( Marieke van Wijk) vrijwilligerswerk in één van de vluchtelingenkampen aan de grens Thailand/ Birma en werd geraakt door de nood daar. Begonnen als initiatief om de eenzijdige voeding van schoolkinderen in het kamp aan te vullen, is NYBD in 10 jaar uitgegroeid tot een kleinschalige privéorganisatie, die voor de kampbewoners een groot verschil maakt.
Wat doen wij zoal: voor €5,- heeft een kind in het kamp een maand lang een goede maaltijd, schoolspullen en verzorgingsproducten. NYBD zorgt voor de kleine extra’s, zoals een feestmaal, Karen New Year, sporttoernooien, etc. Ook steunen we een medisch project, dat artsen opleidt in Thailand. www.no-yellow-beans-day.nl

Zondag 18 oktober van 10:30 tot 11:30 uur

Vrijzinnig Lunteren werkt samen met andere Vrijzinnigen in de regio Zuid-Veluwe-Vallei: Bennekom, Veenendaal, Rhenen, Renkum, Wageningen. Voor hun activiteiten zie onderstaande links:

Search