Graag ontmoeten
we u in ons kerkje,
tijdens één van de
activiteiten

Activiteiten

header2

Lezing met René van Riessen

Levenskunst en loslaten: lessen uit de filosofie

Renée van Riessen

Worden wie je bent. Jezelf ontplooien. Gelukkig worden. Wie wil dat nu niet?

Alleen -- hoe doe je dat? Je kunt handvatten zoeken in zelfhulpboeken. Maar kom je er daar mee uit? De mens is ook een sociaal, en zelfs een religieus wezen. In die opvatting word je pas echt mens in en door je relaties met anderen en de Ander (de Oneindige/God). Dan kijk je verder dan jezelf; juist jezelf loslaten kan bevrijdend werken. Renée van Riessen geeft deze lezing over levenskunst aan de hand van het denken van filosofen als Kierkegaard, Buber en Levinas, en met behulp van aansprekende teksten en gedichten.

Personalia: Dr. Renée van Riessen doceert christelijke filosofie aan de Universiteit Leiden en was eerder als godsdienstfilosoof verbonden aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU). Ze schreef boeken over de ziel (De ziel opnieuw, 2014) en over de filosofie van Levinas (Van zichzelf bevrijd, 2019), en daarnaast vier gedichtenbundels. Ze werd geboren in Lunteren en woonde daar tot 1973.

Kosten niet-leden € 5,- ( Bij voorkeur pinnen )

Zondag 28 februari van 10:30 tot 11:30 uur

Vrijzinnig Lunteren werkt samen met andere Vrijzinnigen in de regio Zuid-Veluwe-Vallei: Bennekom, Veenendaal, Rhenen, Renkum, Wageningen. Voor hun activiteiten zie onderstaande links:

Search