Vrijzinnig geloven
is een vragende
manier van geloven

Coronaprotocol

Image

Coronaprotocol

Protocol voor vieringen en bijeenkomsten in Het Witte Kerkje in Lunteren met ingang van 1 juni 2020

Vooraf:

 1. Gezien de geldende regels per 1 juni kunnen er - naast de voorganger/spreker en de pianist - nog 30 personen de viering/bijeenkomst bijwonen. Wij hebben hier in eerste instantie voor gekozen.
 2. U zult begrijpen dat u niet moet komen als u of één van uw huisgenoten griepverschijnselen of andere luchtwegklachten heeft.
 3. Gezien het gelimiteerde aantal plaatsen moet u vooraf melden dat u wilt komen; dat kan via info@vrijzinniglunteren.nl
 4. Houd er rekening mee dat de toiletten alleen in uiterste nood gebruikt kunnen worden.
 5. Er wordt geen koffie of thee geschonken, dus neem zelf eventueel een flesje water mee.
 6. Was uw handen voordat u naar het kerkje komt.

Ter plekke bij en in het kerkje:

 1. Zowel buiten als binnen gelden de regels: “houdt 1,5 meter afstand”, “raak zo weinig mogelijk aan” en “hoest of nies in de elleboog”.
 2. U kunt uw fiets en jas op de gebruikelijke plaats kwijt; gebruik de beschikbare ruimte maximaal.
 3. Voordat u de koffieruimte ingaat staan er spullen klaar om uw handen te desinfecteren.
 4. U wordt welkom geheten, maar handen schudden doen we voorlopig niet.
 5. Zoek meteen een plek in de kerkzaal en kies dan een stoel zoveel mogelijk voorin of aan de zijkant.
 6. Er staan 38 stoelen in de zaal. Op 2 na staan alle stoelen paarsgewijs; alleenstaanden mogen daar ook plaatsnemen en dan blijft de tweede stoel leeg.
 7. Na afloop van de viering of bijeenkomst wordt u verzocht de kerkzaal in volgorde te verlaten: eerst diegenen die achterin zitten en vervolgens werken we van achteren naar voren. Volg hierbij de aanwijzingen van de dienstdoende kosters.
 8. Als u het kerkje verlaat kunt u desgewenst ook weer uw handen desinfecteren.
 9. Na afloop van de viering/bijeenkomst zorgen de kosters ervoor dat stoelen, deurgrepen en toiletten weer gedesinfecteerd en schoon worden achtergelaten.

Het zal voor iedereen even wennen zijn, maar als we rekening houden met elkaar en ons aan de bovenstaande regels houden, kunnen we samen weer mooie vieringen en bijeenkomsten beleven. En voor diegenen die nog niet naar het kerkje willen/kunnen komen zal ervoor gezorgd worden dat de vieringen/bijeenkomsten ook via digitale wegen meegemaakt kunnen worden.

Search