Vrijzinnig geloven is een vragende manier van geloven

Columns

Header2
0001

Hart ont-moeting met Joris Vincken

Zondag, 13 september spreekt en speelt Joris Vincken om 10.30 u in het prachtige Witte Kerkje aan de Dr. Kimmijserlaan 28 in Lunteren. De vraag die centraal staat: “Wat als we in plaats van te inspireren, elkaar herinneren aan de rijkdom die we al zijn?”

Een leven lang rennen we naar morgen, bezig de scheuren in ons masker te verbergen. Als het al lukt onze dromen te verwezenlijken, dan staat de volgende droom alweer klaar. Iets voelt leeg, voelt incompleet. Een verlangen naar onze oorspronkelijke staat, naar heel zijn.

Hoe ziet een hart ont-moeting eruit?

Joris Vincken spreekt, dicht en speelt piano. Ervaar dat je nooit onheel bent geweest. Er is hooguit het idee dat iets ontbreekt en daar begon een reis. Het doel van die reis was nooit daar, maar hier, precies waar en wie je nu bent. Er is ruimte voor vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Luister met open of gesloten ogen, of droom gewoon weg. Joris ontmoet de rijkdom en liefde van dit moment. Het onzichtbare mysterie recht voor onze ogen.

Joris Vincken werkte als succesvol muziekproducent, op zoek naar de rijkdom van morgen. Hij ruilde de studio uiteindelijk in voor een leven in gebed en stilte in een spirituele gemeenschap. Totdat hij besefte nog steeds de rijkdom van morgen te zoeken.

 

Entree voor niet leden : 10 euro.

Aanmelden: stuur een e-mail aan: info@vrijzinniglunteren.nl

(In verband met de huidige richtlijnen is aanmelding vooraf verplicht. Aanmelden kan t/m 9 september 2020). U krijgt bericht of u deel kunt nemen.

Meer info op www.vrijzinniglunteren.nl of www.jorisvincken.nl

Laatste columns

Scheep gaan

Mycorrhiza

Waar wachten we op?

We communiceren gewelddadig omdat we machteloos zijn

Besturen geeft je beste uren

Het is koud aan de polen

Echo

Over de noodzaak van nieuwe horizonten

Het viel mij toe …

Aan de wolken geloven

In ons is een oord van stilte

Vakantie is verloren tijd

Tureluur(s)

Heilige plaatsen

De tussenruimte

Deze creatieve geest sloot zichzelf een jaar op en het resultaat is overweldigend #boburnhaminside

Riet, Johan, Wim en Huub

Het leven leven als een boek

De kleine goedheid

De magie van creativiteit