Vrijzinnig geloven is een vragende manier van geloven

Columns

Header2
Broodjes Smeren

Vrijzinnig Lunteren smeert voor OLD

Vrijdagavond, 24 augustus, smeerden leden van Vrijzinnig Lunteren zo’n 1.000 broodjes voor de 40-ste Oud Lunterse Dag. Mogelijk is toen dus het 40.000-ste broodje gesmeerd en belegd met o.a. heerlijke Remeker kaas.

Ieder jaar komt een aantal leden van Vrijzinnig Lunteren bij elkaar om de broodjes die tijdens de Oud Lunterse Dag (www.lunteren.com/Oud-Lunterse-Dag) worden genuttigd, te smeren en te beleggen. Een lange traditie van de onderlinge verbondenheid die er in Lunteren is.

De Oud-Lunterse Dag is sinds 1977 een jaarlijks terugkerend dorpsfeest in Lunteren. In dat jaar bestond de Lunterse Muziekvereniging Kunst Na Arbeid 70 jaar en organiseerde de vereniging toen een groot volksfeest met een boerenbruiloft. Hieruit is de Oud Lunterse Dag ontstaan.

De Oud-Lunterse Dag wordt georganiseerd door de O.L.D.-commissie die geholpen word door vele vrijwilligers van o.a. verenigingen als Vrijzinnig Lunteren.

Jaarlijks wordt de Bovenste Beste Burger bekendgemaakt en gehuldigd. Een eer die ook wel eens een lid van Vrijzinnig Lunteren te beurt is gevallen. Andere terugkerende activiteiten zijn het Volkstoneel en het Groot Arfhuus op vrijdagavond en een Braderie (groote braoderie), een optocht (de Reutemeteut) en de Schranstafel op zaterdag.

Laatste columns

Vind de mens

Voor iedereen een eerste, tweede en derde plaats

Buienradar

Kringloopvondst

Scheep gaan

Mycorrhiza

Waar wachten we op?

We communiceren gewelddadig omdat we machteloos zijn

Besturen geeft je beste uren

Het is koud aan de polen

Echo

Over de noodzaak van nieuwe horizonten

Het viel mij toe …

Aan de wolken geloven

In ons is een oord van stilte

Vakantie is verloren tijd

Tureluur(s)

Heilige plaatsen

De tussenruimte

Deze creatieve geest sloot zichzelf een jaar op en het resultaat is overweldigend #boburnhaminside