Vrijzinnig geloven is een vragende manier van geloven

Columns

Header2
logo wereldvrede

Wereldvrede Meditatie

Op 31 december, 13:00 uur (12:00 uur Greenwich tijd), werd over de hele wereld op hetzelfde tijdstip een één uur lange Wereldvrede Meditatie georganiseerd. Open geloofsgemeenschappen in onze regio, onderdeel van Vrijzinnigen Nederland, deden daar aan mee. Vrijzinnig Lunteren organiseerde de meditatie in het Witte Kerkje aan de Dr. Kimmijserlaan 28. Iedereen was welkom, welke levensovertuiging men ook heeft.
Meditatie en muziek De meditatie, geleid door Maud Berens, afgewisseld met hangmuziek, gespeeld door Eric Meijer. Eric Meijer: “Ik ben muzikant, traveller, klimmer en ontwerper. Geboren in Twente en al bijna mijn hele leven door muziek en natuur geïnspireerd. Het prachtige instrument, de hang, kwam in m’n leven en bracht meer verdieping in mijn muziek als percussionist/drummer. Dit bijzondere instrument creëert zeer zuivere tonen die zich zeer goed lenen voor serene momenten en gebeurtenissen.”
Vrede voor alle mensen ‘Vrede en welzijn voor alle mensen’: de Wereldvrede Meditatie kan ons helpen vanuit die wens te leven en zo die vrede dichterbij te brengen. Meditatie betekent hier: met eigen gedachten, visie, en geloof je richten op vrede en vrijheid voor alle mensen. Deze gezamenlijke intentie is niet alleen een goed voornemen voor het nieuwe jaar, maar ook een stap naar het realiseren ervan. Via innerlijke vrede komt vrede in de omgeving en de wereld dichterbij. Men kan mediteren als gebed, verbinding zoekend met de Bron: ‘mogen alle mensen in vrede leven’. En samen stil zijn maakt óók sterk! Zeker als het wereldwijd gebeurt.
Al 32 jaar lang en vele miljoenen deelnemers De eerste Wereldvrede Meditatie is georganiseerd door John Randolph Price in 1986 om mensen wereldwijd te verbinden in hun focus op vrede, liefde, begrip en vergevingsgezindheid. Het aantal deelnemers wordt geschat op miljoenen mensen.
Lunteren: Het Witte Kerkje, Dr. Kimmijserlaan 28
website: www.vrijzinniglunteren.nl

Laatste columns

Scheep gaan

Mycorrhiza

Waar wachten we op?

We communiceren gewelddadig omdat we machteloos zijn

Besturen geeft je beste uren

Het is koud aan de polen

Echo

Over de noodzaak van nieuwe horizonten

Het viel mij toe …

Aan de wolken geloven

In ons is een oord van stilte

Vakantie is verloren tijd

Tureluur(s)

Heilige plaatsen

De tussenruimte

Deze creatieve geest sloot zichzelf een jaar op en het resultaat is overweldigend #boburnhaminside

Riet, Johan, Wim en Huub

Het leven leven als een boek

De kleine goedheid

De magie van creativiteit