Vrijzinnig geloven is een vragende manier van geloven

Columns

Header2
Lenny Kuhr

“Het lied gaat door”

Lenny Kuhr brengt “Het lied gaat door” in Lunteren

Als je er aan toe bent om je leven een flinke twist te geven dan zou het lied ‘Honderdtachtig graden draaien’ van Lenny Kuhr je wel eens aan kunnen spreken. Zondagmiddag 3 februari heeft een bomvol Witte Kerkje in Lunteren genoten van een optreden van de zangeres. Met haar programma “Het lied gaat door” raakt ze velen in het hart.

Bijna 50 jaar geleden wint Lenny Kuhr het songfestival met “De Troubadour”. Nu toert ze samen met Reinier Voet (gitaar) en Mischa Kool (bas) door het land om wekelijks een paar keer op te treden. Zondagmiddag deed ze op verzoek van Vrijzinnig Lunteren het Witte Kerkje aan.
Toen ze in 1993 haar stem kwijtraakte, kwam een spirituele zoektocht op gang. Als je geen zangeres meer kunt zijn, wie ben je dan nog wel? Na een jaar zwijgen, komt haar stem langzaam weer terug. Haar zoektocht is te beluisteren in de albums die ze daarna maakt. Kijk maar op haar website www.lennykuhr.com

“Het lied gaat door”, dat binnenkort verschijnt, is het nieuwste album in een lange rij. Het past bij de troubadour die Lenny Kuhr altijd is geweest. Rondtrekken en musicale verhalen vertellen, waarmee ze mensen raakt en een hart onder de riem steekt. Het Witte Kerkje kan er van meepraten. De zon schijnt volop na een grauwe, regenachtige zaterdag, want Lenny Kuhr straalt zonlicht uit met haar optreden en haar prachtige liederen. Je kunt weer tot jezelf komen, zoals ze in één van haar liedjes zingt.

 

Gert van Dalen, Vrijzinnig Lunteren

 

bronnen:
www.lennykuhr.com

www.vrijzinniglunteren.nl

Laatste columns

Scheep gaan

Mycorrhiza

Waar wachten we op?

We communiceren gewelddadig omdat we machteloos zijn

Besturen geeft je beste uren

Het is koud aan de polen

Echo

Over de noodzaak van nieuwe horizonten

Het viel mij toe …

Aan de wolken geloven

In ons is een oord van stilte

Vakantie is verloren tijd

Tureluur(s)

Heilige plaatsen

De tussenruimte

Deze creatieve geest sloot zichzelf een jaar op en het resultaat is overweldigend #boburnhaminside

Riet, Johan, Wim en Huub

Het leven leven als een boek

De kleine goedheid

De magie van creativiteit