Vrijzinnig geloven is een vragende manier van geloven

Columns

Header2
kerst2018

Kerst in Het Witte Kerkje

Eerste Kerstdag vierden we samen Kerstfeest in het Witte Kerkje aan de Dr. Kimmijserlaan 28. De viering bij de open geloofsgemeenschap Vrijzinnig Lunteren werd geleid door mw. K. Heida. Luisterend naar de verhalen en genietend van het koor. Voor de kinderen van drie tot honderdvijf was er natuurlijk een mooi verhaal.

Kerst, de geboorte van een Kind, is ook dit jaar weer een feest. Want wat een bijzonder moment als een kind geboren wordt, toen en nu.

Wie waren er toen in die stal in Bethlehem? Mensen, zoals Maria, Jozef, de herders, de koningen. En dieren: de os en de ezel, schapen en een spin? Samen maakten zij dat geweldige moment mee. En jaar na jaar, eeuw na eeuw vieren we dat Feest van Vrede op aarde. Maar hoe zit dat dan met dat kind, die mensen en die dieren?

Een koor van leden van ‘Vrijzinnig Lunteren’ zongen een aantal liederen. En we zongen samen (Kerst)liederen, want samen zingen en muziek maken geeft altijd een fijne, feestelijke sfeer. Een verhaal voor de kinderen en een verhaal voor de volwassenen. Kerst in het Witte Kerkje aan de Dr. Kimmijserlaan 28: een feest voor iedereen.

Laatste columns

Vind de mens

Voor iedereen een eerste, tweede en derde plaats

Buienradar

Kringloopvondst

Scheep gaan

Mycorrhiza

Waar wachten we op?

We communiceren gewelddadig omdat we machteloos zijn

Besturen geeft je beste uren

Het is koud aan de polen

Echo

Over de noodzaak van nieuwe horizonten

Het viel mij toe …

Aan de wolken geloven

In ons is een oord van stilte

Vakantie is verloren tijd

Tureluur(s)

Heilige plaatsen

De tussenruimte

Deze creatieve geest sloot zichzelf een jaar op en het resultaat is overweldigend #boburnhaminside